Додади коментар

ПРИРАЧНИК ПО МАКЕДОНСКИ ЈАЗИК ЗА МАТУРАНТИ

500,00 ден.
Шифра на производ: 7500028

Достапност:  залиха

Kоличина

Во кошничка

Овој прирачник им е наменет, пред с`, на средношколците во завршната година на средното образование, но материјалот што го содржи има поширока примена. Тој може да му биде корисен на секој ученик, на секој наставник што предава македонски јазик, на дипломираните студенти што се подготвуваат за полагање лекторски испит, како и на лекторите по македонски јазик. Секако, тој може да биде интересен за секој љубопитен читател. Прирачникот е, главно, замислен како практично помагало за учениците. Тој нема амбиција да ги повторува информациите содржани во актуелните учебници за предметот Македонски јазик, па затоа не претставува компилација на содржини од различни автори и издавачи. Не содржи ниту колекција на сите досегашни тестови по македонски јазик и литература од државната матура. Тоа не би ни имало смисла, со оглед дека сите тие прашања одамна им се познати на сите идни матуранти. На одредени теми, сепак, во прирачникот има информации кои потсетуваат на лекциите во учебниците. Тие податоци се вклучени таму каде, според увид на авторот, се потребни дополнителни информации и објаснувања во насока на дополнување на знаењата. Она што овој прирачник има амбиција да го направи е – да ја парафразираме познатата поговорка – да ги научи учениците да ловат риба, а не да им сервира риба за еден оброк, колку и второво да го задоволува апетитот на најголемиот број ученици. Колку успешно ќе го направи тоа, останува да чуеме од неговите идни корисници. проф. д-р Симон Саздов ПРИРАЧНИК ЗА ДРЖАВНА МАТУРА ПО МАКЕДОНСКИ ЈАЗИК

Издавач

Просветно Дело

Останати производи од оваа група

logofooter
  • „Димитрие Чуповски“, бр. 15, Поштенски фах 6, 1000 Скопје
  • Тел. + 389 (0) 2 3117 255;
    Факс. + (0) 2 3220 373
  • Комерција: goran.dukoski@yahoo.com

Продажни места